Γλυκόξινο Χοιρινό
Υλικά για 4 μερίδες
500 γρ φιλέτο χοιρινό, κομμένο σε κύβους
για την μαρίναρα
* 2 κουταλιές της σούπας Σάλτσα σόγιας
* 2 κουταλιές της σούπας ξίδι ρυζιού
* 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
* 1 Μικρό κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
* Μια πρέζα κινεζικά μπαχαρικά
για την σάλτσα
* 1 κουταλιά της σούπας corn flour
* 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
* 2 κουταλιές της σούπας τοματόπαστα
* 3 κουταλιές της σούπας μέλι
* 2 κουταλιές της σούπας λάδι
* 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
* 1 κίτρινη πιπεριά σε κύβους
* 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
* 175 γρ mange tout (φύλλα από μπιζέλια)
Προετοιμασία
Συνδυάστε το συστατικά για την μαρινάτα σε ένα μπολ. Προσθέστε το χοιρινό και αφήστε το να μαριναριστεί για 1 / 2 ώρα ή περισσότερο. Στραγγίξετε το Χοιρινό και κρατήστε την μαρινάτα.
Ανακατέψτε το corn flour , το ξίδι ρυζιού, την σάλτσα ντομάτας και το μέλι στην μαρινάτα . Θερμάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα wok ή ένα τηγάνι, προσθέστε το χοιρινό και τσιγαρίστε ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
Αφαιρέστε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα. Θερμάνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και προσθέστε τα κρεμμύδια, τσιγαρίστε ανακατεύοντας για 2 λεπτά.
Προσθέστε τις πιπεριές και τα mange tout τσιγαρίστε ανακατεύοντας για 2 ακόμη λεπτά.
Προσθέστε την μαρινάτα στο τηγάνι και βράστε μέχρι έχετε μία όμορφη συμπυκνωμένη σάλτσα .
Ρίξτε το χοιρινό στη σάλτσα και κρατήστε το στο τηγάνι για 1 λεπτό.
Σερβίρετε το με ρύζι.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;