Τυνησιακά Μπρικ

23 Ιανουαρίου 201014:46

_Τυνησιακά Μπρικ

 

 

 Συστατικά συνταγής

  • 1 ½ κονσέρβα τόνο σε νερό (300 γρ.)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία σφολιάτα κατεψυγμένη
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 6 μικρά αυγά
  • 1 λεμόνι σε ροδέλες για τη διακόσμηση

Οδηγίες συνταγής

Ανακατεύουμε σ΄ένα μπολ τον τόνο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Χωρίζουμε τη φρέσκια σφολιάτα σε 6 κομμάτια και τα απλώνουμε σε μια λεία επιφάνεια.

Στην άκρη κάθε φύλλου βάζουμε με το κουτάλι το μείγμα του τόνου και το πατάμε στη μέση να κάνει μια λακκούβα. Σπάμε με προσοχή τα αυγά και βάζουμε από ένα σε κάθε λακκούβα. Πιάνουμε της άκρες της σφολιάτας και κλείνουμε σχηματίζοντας ένα τρίγωνο ή ένα τετράγωνο ανάλογα πως μας βολεύει.

Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά γυρνώντας τα μπρικ μία φορά. Μόλις χρυσίσουν τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε αμέσως.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr