Κουλουράκια μαστίχας

23 Ιανουαρίου 201014:53

koulourakia_mastixasΚουλουράκια μαστίχας

 

 

 Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 δόσεις άρωμα βανίλιας
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κοφτά κουταλάκια μπέικιν πάουντερ (10γρ.)
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη (300γρ.)
  • 3/4 φλιτζανιού γάλα (150 γραμ.)
  • 1 φλιτζανάκι μαστίχα ποτό (50 γρ.)
  • 1/2 κουταλάκι κοφτό μαστίχα τριμμένη (2 γραμ.)
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλάκια κοφτά ανθρακική αμμωνία (6γραμ.)
  • 2 φλιτζάνια βούτυρο γάλακτος και βούτυρο απλό μισό – μισό (300γρ.)

 

Οδηγίες

  1. Χτυπάτε τα δύο είδη βουτύρων με τη ζάχαρη μέχρι ν’ασπρίσουν και να αφρατέψουν πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας. Προσθέτετε το γάλα, στο οποίο έχετε διαλύσει την αμμωνία. Παράλληλα έχετε κοσκινίσει το αλεύρι, στο οποίο έχετε προσθέσει τη βανίλια, την μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις μαστίχες.
  2. Ανακατεύετε τα υλικά και τα δουλεύετε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη, η οποία να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Πλάθετε τη ζύμη κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, τοποθετώντας τα σε βουτυρωμένη λαμαρίνα
  3. Αλείφετε με αυγό την επιφάνειά τους και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr