Τιραμισού
Υλικά
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα και προσθέτουμε τη μυζήθρα και το υπόλοιπο κρασί ανακατεύοντας καλά.
Απλώνουμε τη μισή κρέμα επάνω στα μπισκότα που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
Βουτάμε τα υπόλοιπα μπισκότα στο μίγμα καφέ – κρασιού και τα βάζουμε πάνω από την κρέμα.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, καλύτερα από την προηγούμενη μέρα.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε το τιραμισού με φράουλες ή την υπόλοιπη κρέμα.
* 1½ κουτ. σούπας σκόνη στιγμιαίου καφέ
* 1¼ φλιτζάνι βραστό νερό
*
* 1 φλιτζάνι κρασί μαυροδάφνη
* ¼ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
*
*
*
Προετοιμασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τον καφέ για να διαλυθεί.
Προσθέτουμε 2/3 του φλιτζανιού μαυροδάφνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτάμε τα μπισκότα μέχρι τη μέση και τα βάζουμε σε μία στρώση στον πάτο ενός βαθιού γυάλινου σκεύους.
Χτυπάμε την άχνη ζάχαρη με 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;