Τιραμισού

23 Ιανουαρίου 201014:56

tiramisu1

 Τιραμισού

Υλικά

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα και προσθέτουμε τη μυζήθρα και το υπόλοιπο κρασί ανακατεύοντας καλά.

Απλώνουμε τη μισή κρέμα επάνω στα μπισκότα που έχουμε ήδη ετοιμάσει.

Βουτάμε τα υπόλοιπα μπισκότα στο μίγμα καφέ – κρασιού και τα βάζουμε πάνω από την κρέμα.

Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, καλύτερα από την προηγούμενη μέρα.

Μπορούμε να διακοσμήσουμε το τιραμισού με φράουλες ή την υπόλοιπη κρέμα.

 

* 1½ κουτ. σούπας σκόνη στιγμιαίου καφέ

* 1¼ φλιτζάνι βραστό νερό

* 250 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ

* 1 φλιτζάνι κρασί μαυροδάφνη

* ¼ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

* 300 γρ. κρέμα γάλακτος

* 500 γρ. ανάλατη μυζήθρα

* 40 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

Προετοιμασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τον καφέ για να διαλυθεί.

Προσθέτουμε 2/3 του φλιτζανιού μαυροδάφνη και αφήνουμε να κρυώσει.

Βουτάμε τα μπισκότα μέχρι τη μέση και τα βάζουμε σε μία στρώση στον πάτο ενός βαθιού γυάλινου σκεύους.

Χτυπάμε την άχνη ζάχαρη με 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr