Κέικ με καρύδα και λευκή σοκολάτα
Υλικά
Επικάλυψη:
Εκτέλεση
Ρίχνουμε την καρύδα στο ζεσταμένο γάλα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατύνει και ν’ασπρίσει. Προσθέτουμε χτυπώντας τα αυγά ένα ένα. Ρίχνουμε και το ρούμι και το γάλα με την μουλιασμένη καρύδα. Τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι.
Ψήνουμε σε φόρμα βουτυρωμένη και ζαχαρωμένη, σε φούρνο προθερμασμένο στους 190-200 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω θέση του φούρνου, 50 λεπτά.
Αφού ψηθεί και ξεφορμαριστεί, αφήνουμε να κρυώσει καλά, και ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Λειώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπαιν μαρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε το κέικ και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα πρίν πήξει η σοκολάτα ωστε να κολλήσει πάνω της.
www.greekmasa.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;