Μήλα με κουκουνάρι και μαυροδάφνη
Υλικά για 4 άτομα
* 4 μήλα κίτρινα
* 3 κουταλιές βούτυρο
* χυμό ενός λεμονιού
*
*
* 6 κουταλιές μαυροδάφνη
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε το κάθε μήλο σε 8 κάθετες φέτες και τις αλείφουμε με χυμό λεμονιού.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, λιώνουμε το βούτυρο και μόλις αρχίσει να αφρίζει, βάζουμε το μήλο, αφήνοντάς το στη φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη, ανακατεύουμε, περιχύνουμε με τη μαυροδάφνη και αφήνουμε το μίγμα στη φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά.
Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Πασπαλίζουμε τα μήλα με την υπόλοιπη ζάχαρη και σκορπίζουμε πάνω το κουκουνάρι.
Ξαναβάζουμε το σκεύος στο φούρνο, στους 200 βαθμούς και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
Σερβίρουμε τα μήλα χλιαρά.
www.e-syntages.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;