Φάβα Σαντορινιά
Υλικά
500 γρ. φάβα
1 μέτριο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμός 1 λεμονιού
Προετοιμασία
Πλένουμε τη φάβα σε ένα σουρωτήρι και την αφήνουμε να μουλιάσει για 3 ώρες.
Την βάζουμε σε μία κατσαρόλα και την σκεπάζουμε με νερό.
Όταν αρχίζει να αφρίσει αρχίζουμε να την ξαφρίζουμε.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι που έχουμε κόψει στα 4 και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει ανακατεύοντας που και πού για να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό του λεμονιού το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αλάτι.
Τρώγεται κρύα η δροσερή.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;