Κουνουπίδι Ογκραντέν

23 Ιανουαρίου 201015:27

koynoypidi_ogkratenΚουνουπίδι Ογκρατέν

 

 Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια μικρά
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
1 φλιτζάνι  νερό
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
Αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

Βράζουμε  το κουνουπίδι για 3 λεπτά νερό που ήδη βράζει.

λιώνουμε  το βούτυρο σε ένα μικρό σκεύος και προσθέτουμε  το αλεύρι ανακατεύοντας καλά .

Προσθέτουμε  το νερό, το αλάτι και το πιπέρι  και το αφήνουμε  να βράσει για λίγα ακόμη λεπτά.

Προσθέτουμε  στη σάλτσα τη μισή  παρμεζάνα και βράζουμε  για 2-3 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας.

Βάζουμε  το κουνουπίδι σ’ ένα πυρέξ και ρίχνουμε  τη σάλτσα από πάνω, πασπαλίζουμε  με την υπόλοιπη παρμεζάνα και την ψίχα του ψωμιού.

Τέλος ρίχνουμε  το λιωμένο βούτυρο.

Βάζουμε το πυρέξ σε φούρνο που έχει κάψει  στους 210°C και ψήνουμε  μέχρι να ροδίσει.

Σερβίρεται ζεστό.

www.syntages-mageirikhs.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr