Αρνί Ουαλίας
Υλικά για 6 άτομα
1 μπούτι αρνιού, περίπου
αλάτι και πιπέρι
5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) τριμμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
45 με 60 ml (3 – 4 κουταλιές της σούπας) μέλι
κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
300 ml (1 /
Προετοιμασία
Βάζουμε το αρνάκι σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με αλάτι και το πιπέρι και το τριμμένο τζίντζερ. Περιχύστε με το μέλι (μπορείτε να ζεστάνετε αν είναι πολύ πηχτό), βάλτε το δενδρολίβανο στην κορυφή του μπουτιού και ρίξτε γύρω του τον μηλίτη.
Ψήνουμε σε 220 ° C για 30 λεπτά και στη συνέχεια μειώνουμε την θερμοκρασία στους 200 ° C μέχρι το αρνί να μαλακώσει.
Αν το αρνί αρπάξει – λόγω του μελιού- προστατεύστε το με αλουμινόχαρτο. Εάν χρειαστεί, προσθέστε λίγο περισσότερο μηλίτη.
Ο μηλίτης και το μέλι θα κάνουν μία όμορφη σάλτσα απλά αφαιρέστε τυχών παραπανίσιο λίπος περνώντας την από κρησάρα.
www.syntages-mageirikhs.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;