Σπαγγέτι με σάλτσα τόνου
Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι Νο 6
1 κονσέρβα ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κονσέρβες τόνου σε νερό
½ φλιτζάνι του καφέ ούζο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνιτούρα
Αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο
Προετοιμασία
Για τη σάλτσα
Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλυφθεί ο πάτος και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον τόνο προσθέτοντας πιπέρι. Προσθέτουμε το ούζο και στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και περίπου 1 ποτήρι νερό. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, έως ότου πήξει (περ. 20 λεπτά), προσθέτοντας και αλάτι.
Για το σπαγγέτι
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και αφού τα στραγγίξουμε τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο ή βούτυρο. Σερβίρουμε προσθέτοντας τη σάλτσα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
www.syntages-mageirikhs.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;