Μελιτζάνα με ταχίνι
Υλικά
1 μεγάλη μελιτζάνα
1 / 4 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
4-5 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο
1 1 / 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 / 4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Προετοιμασία
Αφαιρέστε τα πράσινα φύλλα της μελιτζάνας αλλά δεν μην αφαιρέσετε το κοτσάνι.
Τοποθετήστε τη σε ένα ζεστό φούρνο 450 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε τη να κρυώσει.
Αφαιρέστε προσεκτικά το δέρμα της κρατώντας το κοτσάνι. Πολτοποιήστε το εσωτερικό προσεκτικά με ένα πιρούνι η χρησιμοποιήστε το μπλέντερ. Σταδιακά χτύπησε το χυμό λεμονιού με το ταχίνι και προσθέστε το στο μείγμα.
Λιώστε το σκόρδο μαζί με το αλάτι . Ανακατέψτε το μίγμα σκόρδο/αλάτι στο μείγμα μελιτζάνας.
Σερβίρετε σε ρηχά πιάτα με πίτες ψημένες και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;