Παέλια
Υλικά
Εκτέλεση
Στο ειδικό σκεύος για παέλια ή σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα και βράζουμε για 10 – 15 λεπτά. Διαλύουμε το σαφράν σε μικρή ποσότητα ζωμού και το κρατάμε. Προσθέτουμε στο φαγητό τα καλαμαράκια, τη σουπιά, το χταπόδι και τον αρακά. Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το ζωμό, το σαφράν, την πιπεριά σε κύβους, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι. Σκορπίζουμε τα όστρακα και βάζουμε από πάνω τις γαρίδες και τις καραβίδες.
Καλύπτουμε όλο το σκεύος με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε την παέλια για 10 λεπτά προτού σερβίρουμε
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;