Παέλια

4 Φεβρουαρίου 201022:00

paella02Παέλια

Υλικά

  • · 10 μεγάλες γαρίδες
  • · ½ κιλό μύδια με το κέλυφος
  • · Μερικές γυαλιστερές και αχιβάδες (προαιρετικά)
  • · Μερικές καραβίδες (προαιρετικά)
  • · 1 σουπιά καθαρισμένη και κομμένη μικρά κομμάτια
  • · 2 – 3 μέτρια καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
  • · 2 πλοκάμια χταποδιού κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • · 1 φλιτζάνι τσαγιού αρακάς
  • · 2 με γάλα κρεμμύδια τριμμένα ή περασμένα στο μπλέντερ
  • · 3 μέτριες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • · 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • · 2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
  • · 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • · 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • · 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους και μερικές λωρίδες για διακόσμηση
  • · 2 γραμμάρια σαφράν (κρόκο)
  • · Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Στο ειδικό σκεύος για παέλια ή σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα και βράζουμε για 10 – 15 λεπτά. Διαλύουμε το σαφράν σε μικρή ποσότητα ζωμού και το κρατάμε. Προσθέτουμε στο φαγητό τα καλαμαράκια, τη σουπιά, το χταπόδι και τον αρακά. Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το ζωμό, το σαφράν, την πιπεριά σε κύβους, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι. Σκορπίζουμε τα όστρακα και βάζουμε από πάνω τις γαρίδες και τις καραβίδες.

Καλύπτουμε όλο το σκεύος με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε την παέλια για 10 λεπτά προτού σερβίρουμε

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr