__

Σπρινγκ ρολς Λαχανικών

11 Φεβρουαρίου 201022:00

__Σπρινγκ ρολς Λαχανικών

Υλικά

  • · 200 γρ. Καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο
  • · ½ κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
  • · 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • · 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • · 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • · 100 γρ. φυτικό βούτυρο
  • · 2-3 σταγόνες κόκκινο ταμπάσκο
  • · 1 κουταλιά ζάχαρη
  • · 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • · αλάτι, πιπέρι
  • · 400 γρ. φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το λάχανο, το μαϊντανό, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και μισό φλιτζάνι νερό.
  • Τα βράζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Σβήνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα το καλαμπόκι.
  • Κόβουμε το φύλλο κρούστας 18 επί 8 εκατοστά και μ’ ένα πινέλο τα βουτυρώνουμε. βάζουμε στην άκρη τους λίγη από τη γέμιση, διπλώνουμε τα πλαϊνά του κάθε φύλλου προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση και μετά τα τυλίγουμε σε μικρά ρολά.
  • Βουτυρώνουμε με πινέλο την επιφάνεια των σπρινγκ ρολ και τα βάζουμε σε ταψί. Τα ψήνουμε στους 180ο C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr