Γερμανική πατατοσαλάτα

4 Φεβρουαρίου 201022:00

germanikh_patatosalataΓερμανική πατατοσαλάτα

Υλικά

  • · 1 ½ κιλό πατάτες πλυμμένες καλά
  • · 18 φέτες μπέϊκον
  • · 1 ξερό κρεμμύδι
  • · 2 κουταλιές ζάχαρη
  • · 1 ½ κουταλάκι αλάτι
  • · 2 κουταλιές σέλινο ψιλοκομμένο
  • · 6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • · 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης τουρσί ψιλοκομμένη
  • · φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • · 1 φλιτζάνι νερό
  • · ½ φλιτζάνι ξίδι
  • · 2 κουταλιές αλεύρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε καλά τις πατάτες με τις φλούδες.
  • Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε το μπέϊκον χωρίς καθόλου λάδι.
  • Κόβουμε τις πατάτες σ’ ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με 10 φέτες από το μπέικον. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το ξίδι και το νερό, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Την ρίχνουμε πάνω στις πατάτες και στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά, τον μαϊντανό και τις υπόλοιπες φέτες μπέικον.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr