Ελάφι κατσαρόλας

7 Φεβρουαρίου 201022:00

elafi_katsarolasΕλάφι κατσαρόλας

Υλικά

  • · 1 ½ κιλό ελάφι κομμένο σε 6 μερίδες
  • · 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • · 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • · 1 καρότο κομμένο ροδέλες
  • · 2 κλωνάρια σέλερι χωρίς τα φύλλα ψιλοκομμένο
  • · ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • · 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • · 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • · 10-15 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • · ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • · ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • · ½ φλιτζάνι ξύδι από λευκό κρασί
  • · 150 γρ. μπέϊκον από παντσέτα
  • · ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • · 2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι,τον πελτέ, το μαϊντανό, το θυμάρι και τους κόκκους του πιπεριού για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Εν συνεχεία, αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν.
Τα αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Ανακατεύουμε τον πουρέ των λαχανικών με το ελάφι και το βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ να μαριναριστεί για 8 έως 12 ώρες. (Αν πρόκειται να το προσφέρουμε στους καλεσμένους μας βράδυ καλό είναι μέχρι τις 10 το πρωϊ να το έχουμε μαρινάρει).
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το μπέικον ψιλοκομμένο και σωτάρουμε μέχρι να βγάλει το λίπος του για 5-8 λεπτά.
Προσθέτουμε το ελάφι με τη μαρινάδα του και μαγειρεύουμε για 1 ½ – 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας σταδιακά τον ζωμό.

http://www.mpatzakidis.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr