Ελάφι κατσαρόλας
Υλικά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι,τον πελτέ, το μαϊντανό, το θυμάρι και τους κόκκους του πιπεριού για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Εν συνεχεία, αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν.
Τα αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Ανακατεύουμε τον πουρέ των λαχανικών με το ελάφι και το βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ να μαριναριστεί για 8 έως 12 ώρες. (Αν πρόκειται να το προσφέρουμε στους καλεσμένους μας βράδυ καλό είναι μέχρι τις 10 το πρωϊ να το έχουμε μαρινάρει).
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το μπέικον ψιλοκομμένο και σωτάρουμε μέχρι να βγάλει το λίπος του για 5-8 λεπτά.
Προσθέτουμε το ελάφι με τη μαρινάδα του και μαγειρεύουμε για 1 ½ – 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας σταδιακά τον ζωμό.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;