Χοχλιοί βραστοί με λαδόξυδο
Υλικά
- · ½ κιλό χοχλιοί
- · 2 δαφνόφυλλα
- · ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- · ½ φλιτζάνι ξύδι
- · Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τους χοχλιούς σχολαστικά. Μ’ ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη μεμβράνη από το κέλυφος και τους βράζουμε στο νερό για 20 λεπτά.
- Σουρώνουμε τους χοχλιούς από το πρώτο νερό, τους ξεπλένουμε και τους βάζουμε σε κατσαρόλα με καινούργιο νερό. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα δαφνόφυλλα, το αλάτι και το μισό ξύδι και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά.
- Σουρώνουμε και στραγγίζουμε τους χοχλιούς και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ξύδι και το λάδι.
www.lovecooking.gr