Αρνάκι φρικασέ
Υλικά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε τις μερίδες του κρέατος και μόλις ροδίσει ρίχνουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.
Καθαρίζουμε τα μαρούλια και τα αντίδια, τα ζεματάμε σε ζεστό νερό για 3 λεπτά, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, άνηθο και δυόσμο και τα βράζουμε για 20 λεπτά ακόμα.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να ηρεμήσει για 10 λεπτά.Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάμε (τ’ ασπράδια) με μια πρέζα αλάτι για να αφρατέψουν και ν’ ασπρίσουν.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους και εν συνεχεία το χυμό του λεμονιού. Τώρα με μια κουτάλα ρίχνουμε στο αβγολέμονο σιγά σιγά ζουμί από την κατσαρόλα για να ανεβάσει θερμο κρασία σιγά σιγά και να μην κόψουν τ’ αυγά.Ρίχνουμε απαλά το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε για να πάει παντού.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;