Κινέζικες τηγανιτές μπανάνες
Υλικά
Για το σιρόπι
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το νερό και το λάδι και τα χτυπάμε με ένα πηρούνι μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα καθαρό μπολ να αφρατέψουν και τα αφήνουμε στην άκρη. αθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε φέτες.
Αμέσως μετά τις ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Προσθέτουμε τα ασπράδια στο μείγμα και αμέσως μετά βουτάμε τις φέτες μέσα σ αυτό. Τηγανίζουμε λίγες λίγες τις μπανάνες στο καυτό λάδι ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε μια πιατέλα επάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε το μείγμα για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζουμε και περιχύνουμε τις τηγανισμένες μπανάνες που τις έχουμε αφήσει προηγουμένως να κρυώσουν. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με παγωτό.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;