Τηγανιτές μπανάνες

19 Φεβρουαρίου 201022:00

thganites_mpananesΚινέζικες τηγανιτές μπανάνες

Υλικά

  • · 100 γρ. αλεύρι
  • · ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • · 6 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό
  • · 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • · 2 ασπράδια
  • · 3 μεγάλες μπανάνες
  • · χυμό μισού λεμονιού
  • · λάδι για τηγάνισμα

Για το σιρόπι

  • · 1/4 φλιτζανιού μέλι
  • · 2/4 φλιτζανιού νερό
  • · 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • · 1 μικρό μπαστουνάκι κανέλα

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το νερό και το λάδι και τα χτυπάμε με ένα πηρούνι μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα καθαρό μπολ να  αφρατέψουν και τα αφήνουμε στην άκρη. αθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε φέτες.

Αμέσως μετά τις ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Προσθέτουμε τα ασπράδια στο μείγμα και αμέσως μετά βουτάμε τις φέτες μέσα σ αυτό. Τηγανίζουμε λίγες λίγες τις μπανάνες στο καυτό λάδι ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε μια πιατέλα επάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε το μείγμα για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζουμε και περιχύνουμε τις τηγανισμένες μπανάνες που τις έχουμε αφήσει προηγουμένως να κρυώσουν. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με παγωτό.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr