Κρέμα καραμελέ
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια μέχρι να πάρει βράση. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σ΄ένα κατσαρολάκι με το νερό σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα.
Ρίχνουμε την καραμέλα σε μια φόρμα η σε ατομικά φορ μάκια και εν συνεχεία το μείγμα του γάλατος. Τοποθετούμε τη φόρμα ή τα φορμάκια σ΄ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει νερό μέχρι τη μέση και ψήνουμε στους
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και τη βάζουμε στην ψύξη για 3 ώρες πριν τη βγάλουμε από τη φόρμα και τη σερβίρουμε.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;