Τάρτα φράουλα

19 Φεβρουαρίου 201022:00

tarta_fraoulaΤάρτα φράουλα

Υλικά :

500 γραμμάρια φράουλες, ολόκληρες και καθαρισμένες από τα κοτσάνια τους

Για τη ζύμη

  • · 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • · 90 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
  • · 90 γραμμάρια ζάχαρη
  • · 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο
  • · ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την κρέμα

  • · 2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
  • · 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • · 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • · 10 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουερ
  • · 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • · 6 κρόκοι αυγών
  • · 1 λοβό βανίλιας κομμένο στη μέση

Για το ζελέ φράουλα

  • · 100 γραμμάρια φράουλες
  • · 30 γραμμάρια ζάχαρη
  • · 5 γραμμάρια ζελατίνα φύλλα ή σκόνη

Για τη συναρμολόγηση

  • · 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα
  • · 250 γραμμάρια σαντιγί

 

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλάτι. Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας, το τρίβουμε με το αλεύρι μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε στο τέλος το γάλα και ζυμώνουμε ελαφρά και για σύντομο χρονικό διάστημα. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια βάση για τάρτες 25 εκ. Αφαιρούμε το περισσευούμενο αλεύρι από τη βάση τάρτας. Κόβουμε κομματάκια από τη ζύμη την ισιώνουμε με τις παλάμες μας. Καλύπτουμε όλη το σκεύος ακόμα και τα πλάγια. Τρυπάμε με ένα πιρούνι και καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί. σκορπίζουμε στην επιφάνεια του χαρτιού χοντρά όσπρια όπως φασόλια ή ρεβίθια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε το ψήσιμο γι άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφαιρούμε από το σκεύος και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει πολύ καλά.

Για την κρέμα
Σε ένα σκεύος βάζουμε 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και 1 φλιτζάνι γάλα, μαζί με το λοβό της βανίλιας για να ζεσταθεί. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και διαλύουμε το κορν φλάουερ. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε λίγο- λίγο το καυτό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ενσωματώνουμε το μείγμα αυγών με το κορν φλάουερ, σταδιακά και ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι γίνει λεία η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Για το ζελέ
Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις αλέθουμε για να φτιάξουμε πουρέ. Ρίχνουμε τον πουρέ σε ένα κατσαρολάκι και όταν πάρει βράση προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας. Ανακατεύουμε. Μόλις λιώσει η ζελατίνα το μείγμα είναι έτοιμο. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Για τη συναρμολόγηση
Χτυπάμε για λίγο με το σύρμα την κρέμα και ενσωματώνουμε με τη σαντιγί. Ανακατεύουμε και ομογενοποιούμε το μείγμα. Αλείφουμε την τάρτα με τη μαρμελάδα και απλώνουμε την κρέμα. Καλύπτουμε την επιφάνεια με τις φράουλες ολόκληρες και καλύπτουμε με το ζελέ. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 2-3 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr