Βραζιλιάνικα σουτζουκάκια με πλιγούρι και κιμά

24 Φεβρουαρίου 201022:00

quibe_final_copyΈνα κλασικό Βραζιλιάνικο σνακ πολύ δημοφιλές τόσο στο Σάο Πάολο όσο και στην Κόπα καμπάνα όπου τα πουλάνε υπαίθρια με πατάτες τηγανητές.

Συστατικά συνταγής

  • 1 ½ φλιτζάνι πλιγούρι
  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 12 φυλλαράκια δυόσμο
  • 4 κουταλάκια αλάτι
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Οδηγίες συνταγής

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε νερό για 3 ώρες. Το σουρώνουμε και το πιέζουμε στο σουρωτήρι για να στραγγίξει καλά. Σ’ ένα πολυκοπτικό χτυπάμε το σκόρδο με το κρεμμύδι και το δυόσμο για να γίνουν μια πάστα. Τα βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το πλιγούρι, τον κιμά, αλάτι, κανέλα και πιπέρι.

Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το πλάθουμε σε μακρόστενα κεφτεδάκια με μυτερές άκρες όπως στη φωτογραφία.

Τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο και τα σερβίρουμε πρώτα σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν και έπειτα σε μια πιατέλα με τη συνοδεία λάιμ σε φέτες.

  • Διάρκεια: 3 ώρες για να μαλακώσει το πλιγούρι, 25 λεπτά για εκτέλεση, σύμφωνα με το Lovecooking.gr

http://www.mpatzakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr