Ένα κλασικό Βραζιλιάνικο σνακ πολύ δημοφιλές τόσο στο Σάο Πάολο όσο και στην Κόπα καμπάνα όπου τα πουλάνε υπαίθρια με πατάτες τηγανητές.
Συστατικά συνταγής
Οδηγίες συνταγής
Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε νερό για 3 ώρες. Το σουρώνουμε και το πιέζουμε στο σουρωτήρι για να στραγγίξει καλά. Σ’ ένα πολυκοπτικό χτυπάμε το σκόρδο με το κρεμμύδι και το δυόσμο για να γίνουν μια πάστα. Τα βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το πλιγούρι, τον κιμά, αλάτι, κανέλα και πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το πλάθουμε σε μακρόστενα κεφτεδάκια με μυτερές άκρες όπως στη φωτογραφία.
Τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο και τα σερβίρουμε πρώτα σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν και έπειτα σε μια πιατέλα με τη συνοδεία λάιμ σε φέτες.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;