Αυτή είναι μία παραδοσιακή συνταγή των Βάσκων. Μια διασταύρωση μεταξύ της σκορδαλιάς και του ανατολίτικου Hummus, με φύτρες σόγιας αντί των παραδοσιακών ρεβιθιών.
Συστατικά συνταγής
Οδηγίες συνταγής
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά τις πατάτες και το σκόρδο με νερό που τα καλύπτει. Μόλις πάρουν μία βράση μειώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 15 λεπτά. Στραγγίζουμε τις πατάτες και κρατάμε ¼ φλιτζανιού (50 ml) από το υγρό που βράσανε. Λιώνουμε τις πατάτες και σκόρδο με το ειδικό εργαλείο. Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φύτρες σόγιας, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι, μέχρι να γίνει ένας πολτός.
Προσθέτουμε τις πατάτες, το υγρό που βράσανε και το μαϊντανό. Αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, με κριτσίνια ή κουλουράκια ελιάς και καρότου.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;