Σάμαλι Νηστίσιμο

12 Μαρτίου 201022:00

samali_1Σάμαλι Νηστίσιμο

Υλικά:

  • 1 κουταλάκι αμμωνία
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
  • Φλούδα ενός λεμονιού
  • 1 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη

 

Εκτέλεση:

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140 C

-Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε

-Βουτυρώνετε ένα ταψί

-Γυρίζετε το μείγμα στο ταψί

-Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά

-Ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα, μία ώρα περίπου

-Μόλις ετοιμαστεί το σάμαλι και κρυώσει, σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό, την φλούδα λεμονιού και την ζάχαρη και αφήνετε να βράσει

-Περιχύνετε με χλιαρό σιρόπι το κρύο σάμαλι

http://www.sintages.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr