Λάχανο μεθυσμένο κοκκινιστό

27 Μαρτίου 201022:00

cabbageΛάχανο μεθυσμένο κοκκινιστό

Υλικά:

  • 1 Λάχανο μετρίου μεγέθους
  • 3 Ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλ. Λάδι
  • 1 Σφηνάκι Τσίπουρο ή Ούζο
  • Μαϊντανό, Βασιλικό, Άνηθο, Αλάτι, Ζάχαρη

Εκτέλεση:

Πλύντε το λάχανο πολύ καλά και με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε κυκλικά γύρω από το κοτσάνι, σε βάθος, ένα κομμάτι και αφαιρέστε το, ώστε να ελευθερωθούν τα φύλλα και να ξεχωρίζουν εύκολα. Βάλτε το σε μεγάλη κατσαρόλα μέσα σε νερό που βράζει, με το κομμένο μέρος προς τα κάτω και βράστε το, ώσπου να μαλακώσουν τα φύλλα (προσοχή, δεν πρέπει να λιώσουν). Βγάλτε το, αφήστε το να κρυώσει και ξεχωρίστε τα φύλλα. Αν στο εσωτερικό τα φύλλα είναι ακόμη σκληρά και δεν ξεχωρίζουν, ξαναβάλτε το στην κατσαρόλα με το νερό και βράστε το και πάλι, ώσπου να μαλακώσουν τα υπόλοιπα φύλλα. Αφαιρέστε από τα φύλλα τα σκληρά μέρη κι κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Παράλληλα κάνουμε τη σάλτσα.. Κόβουμε τη ντομάτα με κυβάκια και την σιγοβράζουμε στο νερό που βράσαμε το λάχανο μαζί με το λάδι και το σκόρδο.. έπειτα από την πρώτη βράση ρίχνουμε το λάχανο, το τσίπουρο και τα αρωματικά βότανα, αλάτι και αν χρειαστεί και λίγο ζάχαρη.. Τα αφήνουμε να ενωθούν και τα σερβίρουμε μαζί με ένα ποτηράκι τσίπουρο ή ούζο ανάλογα με το τι έχουμε χρησιμοποιήσουμε και στο φαγητό..

www.greekmasa.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr