Ελιά γλυκό του κουταλιού

26 Μαρτίου 201022:00

elia_gluko_fullΕλιά γλυκό του κουταλιού

Υλικά:

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. πράσινες ελιές Χαλκιδικής χωρίς τα κουκούτσια
  • 200 γρ. νερό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2-3 τμχ κάρδαμο

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις ελιές και τις ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι.
  • Χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και το κάρδαμο.
  • Βράζουμε το γλυκό έως ότου δέσει.

www.greekmasa.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr