Γιουβέτσι Κοτόπουλο
Υλικά
- ένα κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 4-5 ώριμες τομάτες, μισές κομμένες σε κυβάκια και μισές ξυσμένες στον τρίφτη.(για την εμφάνιση και τη γεύση…)
- ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 500 γρ κριθαρακοειδές ζυμαρικό της αρεσκείας μας (συνήθως βάζω πεπονάκι ή αστράκι, όποιος θέλει βάζει και πιο χοντρά)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε το λάδι, τις τομάτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά και ανακατεύουμε λίγο να απλωθούν τα υλικά ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε στο ταψί τα κομμάτια του κοτόπουλου και αλατοπιπερώνουμε. Το βάζουμε στο φούρνο, στους 250 βαθμούς και ρίχνουμε και το ανάλογο νερό του. όταν ροδίσει, το γυρνάμε.
- Λίγο πριν ψηθεί εντελώς, ρίχνουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε και λίγο νεράκι.
- Ανακατεύουμε κάθε τόσο για να μην κολλήσει. Αν δε θέλουμε το κοτόπουλο ροδισμένο, τοποθετούμε πάνω από το φαγητό μια λαδόκολλα.
www.greekmasa.gr
http://www.mpatzakidis.gr/