Κοτόπουλο Γιουβέτσι

7 Απριλίου 201013:38

kotopoulogiouvetsi_copyΓιουβέτσι Κοτόπουλο

Υλικά

  • ένα κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 4-5 ώριμες τομάτες, μισές κομμένες σε κυβάκια και μισές ξυσμένες στον τρίφτη.(για την εμφάνιση και τη γεύση…)
  • ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 500 γρ κριθαρακοειδές ζυμαρικό της αρεσκείας μας (συνήθως βάζω πεπονάκι ή αστράκι, όποιος θέλει βάζει και πιο χοντρά)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε το λάδι, τις τομάτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά και ανακατεύουμε λίγο να απλωθούν τα υλικά ομοιόμορφα.
  • Τοποθετούμε στο ταψί τα κομμάτια του κοτόπουλου και αλατοπιπερώνουμε. Το βάζουμε στο φούρνο, στους 250 βαθμούς και ρίχνουμε και το ανάλογο νερό του. όταν ροδίσει, το γυρνάμε.
  • Λίγο πριν ψηθεί εντελώς, ρίχνουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε και λίγο νεράκι.
  • Ανακατεύουμε κάθε τόσο για να μην κολλήσει. Αν δε θέλουμε το κοτόπουλο ροδισμένο, τοποθετούμε πάνω από το φαγητό μια λαδόκολλα.

www.greekmasa.gr

http://www.mpatzakidis.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr