Τάρτα Νορμανδίας

7 Απριλίου 201013:44

tarta_normandiasΤάρτα Νορμανδίας

Υλικά

Ζύμη

  • 200γρ αλεύρι
  • 100γρ βούτυρο
  • 25 γρ νερό
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Γέμιση

  • 4 μεγάλα μήλα
  • 100γρ ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Ζύμη

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να σχηματιστεί ομοιογενής ζύμη.
  • Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Στη συνέχεια ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το τοποθετούμε στη ταρτιέρα.
  • Την αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Γέμιση

  • Κόβουμε τα μισά μήλα σε 6 κομμάτια και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και μισό ποτήρι νερό ώσπου να γίνει κομπόστα.
  • Μόλις κρυώσει η κομπόστα την προσθέτουμε στην τάρτα.
  • Τα υπόλοιπα μήλα τα κόβουμε λεπτές φέτες και τα απλώνουμε επάνω στην κομπόστα ομοιόμορφα χωρίς να αφήσουμε κενά.
  • Ρίχνουμε από επάνω το λιωμένο βούτυρο και την άχνη και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

www.greekmasa.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr