Μελιτζάνες ογκρατέν με βασιλικό

13 Απριλίου 201012:58

melitzanes_ogkratenΜελιτζάνες ογκρατέν με βασιλικό

Υλικά (για 4-6 άτομα):

  1. *       1 1/2 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
  2. *       2 κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες
  3. *       3 σκελ. σκόρδο, σε φετούλες
  4. *       1 πιπεριά κόκκινη σε ζαράκια
  5. *       2 μεγάλες ντομάτες ώριμες, ψιλ/νες
  6. *       1/2 φλ. νερό
  7. *       1/2 φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
  8. *       1/3 φλ. ελαιόλαδο
  9. *       1/2 φλ. γαλέτα
  10. *       αλάτι, πιπέρι
  11. *       1/3 φλ. τυρί τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. *       Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις ξεπικρίζουμε. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου και από τις δυο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά
  2. *       Συγχρόνως: Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πιπεριά και το νερό και βράζουμε τη σάλτσα για 15′. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βασιλικό
  3. *       Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε μια στρώση μελιτζάνες. Από πάνω απλώνουμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα σάλτσας. Στρώνουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες στο ταψί και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα
  4. *       Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C, για 40′ περίπου
  5. *       Ρίχνουμε 2-3 σταγόνες λάδι στη γαλέτα και την πλάθουμε λίγο με τα δάχτυλα να το απορροφήσει. Την απλώνουμε πάνω στις μελιτζάνες (αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τυρί τριμένο) και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο για άλλα 20′-25′ μέχρι να ροδίσει το φαγητό
  6. *       Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε

greekcook.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr