Κορμός με μπισκότα και καρύδια

14 Απριλίου 201017:00

kormos_2Κορμός με μπισκότα και καρύδια

 

Υλικά:

  • 250 γραμ. μαργαρίνη με ελαιόλαδο
  • 3 αβγά
  • 300 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γραμ. μπισκότα πτι μπερ ή Μιράντα
  • 50 ml κονιάκ
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο
  • 1 βανίλια (ή ένα φακελάκι βανιλέτα)
  • 2 φλιτζανάκια του καφέ καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα (ψίχα) κοπανισμένα
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  • Σπάζετε τα μπισκότα με τα χέρια σε κομμάτια ή τα χτυπάτε στο μίξερ και τα βρέχετε με το κονιάκ.
  • Χτυπάτε τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτετε τα αβγά, το κακάο και τη βανίλια.
  • Στο τέλος ρίχνετε τα μπισκότα και τα καρύδια. Τα ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
  • “Ντύνετε” μία μακρόστενη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνετε μέσα το μείγμα και τυλίγετε σε ρολό.
  • Τη βάζετε στην κατάψυξη 5-6 ώρες και κατόπιν, προτού σερβίρετε πασπαλίζετε με ασπρισμένα αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη.

greekcook.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr