Κορμός με μπισκότα και καρύδια
Υλικά:
- 250 γραμ. μαργαρίνη με ελαιόλαδο
- 3 αβγά
- 300 γραμ. ζάχαρη άχνη
- 200 γραμ. μπισκότα πτι μπερ ή Μιράντα
- 50 ml κονιάκ
- 2 κουταλιές σούπας κακάο
- 1 βανίλια (ή ένα φακελάκι βανιλέτα)
- 2 φλιτζανάκια του καφέ καρύδια χοντροκομμένα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα (ψίχα) κοπανισμένα
- ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Σπάζετε τα μπισκότα με τα χέρια σε κομμάτια ή τα χτυπάτε στο μίξερ και τα βρέχετε με το κονιάκ.
- Χτυπάτε τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτετε τα αβγά, το κακάο και τη βανίλια.
- Στο τέλος ρίχνετε τα μπισκότα και τα καρύδια. Τα ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
- “Ντύνετε” μία μακρόστενη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνετε μέσα το μείγμα και τυλίγετε σε ρολό.
- Τη βάζετε στην κατάψυξη 5-6 ώρες και κατόπιν, προτού σερβίρετε πασπαλίζετε με ασπρισμένα αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη.
greekcook.gr