Κόκορας με θυμάρι και φέτα

20 Απριλίου 201009:50

kokoras_me_fetaΚόκορας με θυμάρι και φέτα

Υλικά

  • 1 μέτριος κόκορας
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτ.κρασιού μπράντυ
  • 2 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 1/2 κιλό μανιτάρια
  • 300 γραμ. φέτα σκληρή
  • Αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση

Στο λάδι σοτάρουμε τον κόκορα που έχουμε κόψει σε μερίδες και έχουμε αφαιρέσει το λίπος του, και προσθέτουμε και το κρεμμύδι ώσπου να πάρει λίγο χρώμα. Σβήνουμε με το μπράντι (μπορείτε να βάλετε και ουίσκι) και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε στο φαγητό μας το θυμάρι, πιπέρι, λίγο νερό και ελάχιστο αλάτι γιατί η φέτα μπορεί να είναι αλμυρή. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά ο κόκορας και ρίχνουμε τα μανιτάρια που άν είναι μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα, αλλιώς τα κόβουμε σε φετάκια. Μόλις βράσουν και μείνουν με την σάλτσα τους προσθέτουμε και την φέτα κομμένη σε κυβάκια για να μην λιώσει τελείως αφήνουμε 2-3 λεπτά κουνώντας την κατσαρόλα και βγάζουμε το φαγητό από το μάτι.

Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι.

 www.greekmasa.gr

www.mpatzakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr