Μια απίθανη σούπα που μας έρχεται από τη Λατινική Αμερική και τους Ινδιάνους των Άνδεων στο Περού.
Με πατάτες, γάλα, τυρί και αβοκάντο δημιουργεί το απόλυτα εναλλακτικό γευστικό γεύμα για όλη την οικογένεια.
Συστατικά συνταγής
Οδηγίες συνταγής
Σ’ ένα πολύ μικρό σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι με το τσίλι, σε χαμηλή φωτιά μέχρι το λάδι αποκτήσει ένα χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι τσίλι σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και τις μισές πατάτες (τις υπόλοιπες τις αφήνουμε σ’ ένα σκεύος με νερό) για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Με μια ξύλινη κουτάλα τις λιώνουμε μέσα στο ζουμί της κατσαρόλας. Ρίχνουμε μέσα τις υπόλοιπες πατάτες και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για άλλα 20 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και το τυρί, δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση και ανακατεύουμε. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε στη μέση και εν συνεχεία τα κόβουμε σε κυβάκια.
Σερβίρουμε τη σούπα σε μεγάλα μπολ και βάζουμε στην επιφάνεια τους κύβους του αβοκάντο.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;