potatos_final

Σούπα πατάτας από τις Άνδεις

23 Απριλίου 201022:00

potatos_finalΜια απίθανη σούπα που μας έρχεται από τη Λατινική Αμερική και τους Ινδιάνους των Άνδεων στο Περού.

Με πατάτες, γάλα, τυρί και αβοκάντο δημιουργεί το απόλυτα εναλλακτικό γευστικό γεύμα για όλη την οικογένεια.

Συστατικά συνταγής

  • ½ κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές φυτικό λάδι
  • ½ κουταλάκι κύμινο
  • 2 ¼ κουταλάκι αλάτι
  • ¾ του κουταλιού μαύρο πιπέρι
  • 1 ½ κιλό ψημένες σε αλουμινόχαρτο πατάτες
  • 7 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1 ¼ φλιτζάνι μαλακό, ανάλατο ανθότυρο

Οδηγίες συνταγής

Σ’ ένα πολύ μικρό σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι με το τσίλι, σε χαμηλή φωτιά μέχρι το λάδι αποκτήσει ένα χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι τσίλι σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και τις μισές πατάτες (τις υπόλοιπες τις αφήνουμε σ’ ένα σκεύος με νερό) για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Με μια ξύλινη κουτάλα τις λιώνουμε μέσα στο ζουμί της κατσαρόλας. Ρίχνουμε μέσα τις υπόλοιπες πατάτες και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για άλλα 20 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και το τυρί, δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση και ανακατεύουμε. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε στη μέση και εν συνεχεία τα κόβουμε σε κυβάκια.

Σερβίρουμε τη σούπα σε μεγάλα μπολ και βάζουμε στην επιφάνεια τους κύβους του αβοκάντο.

  • Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά

www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr