Dulce de Leche
Συστατικά συνταγής
Οδηγίες συνταγής
Σε μια κατσαρολίτσα θα βάλουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος να πάρουν μια βράση. Μόλις πάρουν βράση τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ και αμέσως προσθέτουμε τις καραμέλες γάλακτος, τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Μόλις διαλυθούν οι καραμέλες μεταφέρουμε το μπολ μέσα σ’ ένα άλλο με παγωμένο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Τώρα θα το βάλουμε στη μηχανή του παγωτού αν έχουμε, για να κρυώσει αλλιώς κατευθείαν σ’ ένα σκεύος για την κατάψυξη.
Στη μηχανή θα περιμένουμε για να σφίξει πριν το μεταφέρουμε στην κατάψυξη, ενώ στο τάπερ θα το βάλουμε κατευθείαν στην κατάψυξη και κάθε 45 λεπτά θα το βγάζουμε και θα το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να δέσει. Λίγο πριν σφίξει θα ρίξουμε τα φιστίκια και θα ανακατέψουμε ξανά.
Διάρκεια: περίπου 2 ½ ώρες
www.lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;