Σαραγλί
Υλικά
1 κιλό φύλλο κρούστας
3 αυγά
1 κουταλάκι κανέλα
χυμό από 1 λεμόνι
3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλο κοπανισμένο
3/4 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
3 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
-Βάζετε σε ένα μπολ το αμύγδαλο, ζάχαρη, την κανέλα και τα αυγά και ανακατεύετε
-Παίρνετε δύο φύλλα, αλείφετε με βούτυρο
-Βάζετε σε όλο το φύλλο μία λεπτή στρώση γέμιση
-Τυλίγετε σε ρόλο και μετά το γυρίζετε σαν σαλιγκάρι
-Τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.
-Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα
-Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο
-Ραντίζετε τα φύλλα με λίγο νερό
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου
-Το βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει
-Ετοιμάζετε το σιρόπι
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα λεμονιού
-Αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις
-Προσθέτετε το χυμό λεμονιού
-Αφήνετε να βράσει για λίγο ακόμα
-Περιχύνετε το γλυκό όταν αυτό είναι κρύο
www.sintages.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;