Ρολό κιμά με μανιτάρια και μπέικον

10 Μαΐου 201022:00

rolo_kima_manitΡολό κιμά με μανιτάρια και μπέικον

Υλικά για 4 – 6 μερίδες

1 / 2 κιλό μοσχαρίσιος Κιμάς
75 γρ ψίχα  ψωμιού
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
125 γρ ι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
2 κουταλάκια μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
1 / 2 κουταλάκι μαντζουράνα Αποξηραμένη
1 / 2 κουταλάκι θυμάρι Αποξηραμένο
3 φέτες  μπέικον

Προετοιμασία

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 ° C

2. Συνδυάστε όλα τα συστατικά, εκτός από τις φέτες του μπέικον, σε ένα μεγάλο μπολ και αναμείξτε καλά.

Βάλτε το μίγμα σε μία καλά λαδωμένη μακρόστενη φόρμα 1 kg (2 lb) και πατήστε το  με ένα μαχαίρι για να γίνει ομοιόμορφο. Βάλτε  τις φέτες μπέικον απο πάνω.

3. Βάλτε την φόρμα σε ένα ψηλό ταψί  και ρίξτε βραστό νερό γύρω του μέχρι την μέση της φόρμας .

Βάλτε το ταψί  στο φούρνο και ψήστε το για  1 1 / 2 ώρες.

Βγάλτε το  από το φούρνο και αφαιρέστε τήν φόρμα από το ταψί. Αφήστε το  να κρυώσει για 1 ώρα.

4. Βγάλτε το ρολό από την φόρμα  τυλίξτε το  σε αλουμινόχαρτο και βάλτε το  στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε.

Πηγή: www.syntages-mageirikhs.gr

http://www.mpatzakidis.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr