Πατατοσαλάτα από την Ουγγαρία
Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
4 σφιχτά βρασμένα αυγά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
120 ml μαγιονέζα
3 κουταλιές της σούπας Ξινή κρέμα ή γιαούρτι (για όσους δεν μπορούν να την βρουν)
αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία
Βράστε τις πατάτες και ξεφλούδιστε τις, κόψτε τις σε κυβάκια και αλατοπιπερώστε τις ελαφρά.
Κόψτε τα αυγά σε κυβάκια.
Κόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αφαιρώντας το πρώτο εξωτερικό στρώμα σε ροδέλες.
Λιώστε με ένα πιρούνι τα κομμάτια πατάτας και αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατέψτε τη μαγιονέζα με τις 3 κουταλιές της σούπας ξινή κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι και αναμείξτε με τις πατάτες, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα αυγά.
Αλατοπιπερώστε.
Σερβίρετε την πατατοσαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου,
Μπορείτε να την φάτε ως κύριο γεύμα με πράσινη σαλάτα ως συνοδευτικό ή σαν ορεκτίκο.
www.syntages-mageirikhs.gr.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;