Χούμους

22 Μαΐου 201022:00

hummousΧούμους

Υλικά:

  • 2/3 φλιτζ. ρεβίθια
  • 2 ½ φλιτζ. νερό
  • 1/3 φλιτζ. ταχίνι
  • 3 κουτ. σούπας ζουμί από τα ρεβίθια
  • 1/3 φλιτζ. φρέσκο χυμό λεμονιού (ή περισσότερο)
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη (ή παραπάνω)
  • μαϊντανό (για το γαρνίρισμα)
  • πάπρικα (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση:

  • Πλένετε τα ρεβίθια και τα μουλιάζετε τη νύχτα σε 2 ½ φλιτζάνια νερό. Τα βράζετε στο ίδιο νερό γύρω στη 1 ½ ώρα. Κρατάτε 3 κουταλιές σούπας από το νερό.
  • Λιώνετε τα ρεβίθια και τα ανακατεύετε με το ταχίνι. Ανακατεύετε σιγά σιγά με το νερό και το χυμό του λεμονιού.
  • Προσθέτετε το αλάτι και το σκόρδο.

Αφήνετε στο ψυγείο για αρκετή ώρα πριν το σερβίρισμα. Γαρνίρετε με μαϊντανό και πάπρικα και περιχύνετε με λίγο λάδι.

greekcook.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr