Γεμιστό μπούτι από Αρνάκι με Εστραγκόν και πορτοκάλι.
Υλικά
2,5 kg από μπούτι αρνιού χωρίς το κόκκαλο
μπέικον
Συκώτι αρνιού
ζαμπόν
50 γρ ψιλοκομμένο εστραγκόν
50 γρ μανιτάρια σε φέτες
ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
200 ml λευκό κρασί
300 ml ζωμό κρέατος
2 κρόκους αυγών
125 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
Προετοιμασία
Τρίβουμε με αλάτι το μπούτι και το γεμίζουμε με το μπέικον, το ζαμπόν και το συκώτι.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ° C για 2 ώρες.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο αφαιρούμε το λίπος, προσθέτουμε 50 γραμμάρια ψιλοκομμένο εστραγκόν, 50 g μανιτάρια σε φέτες, το τριμμένο ξύσμα και τον χυμό από 2 πορτοκάλια και 200 ml κρασί λευκό και συνεχίζουμε μέχρι να είναι έτοιμο.
Αφαιρούμε το μπούτι από το φούρνο και σε ένα τηγάνι βάζουμε τα 300 ml ζωμού και ρίχνουμε τους κρόκους χτυπημένους και την κρέμα γάλακτος και φτιάχνουμε την σάλτσα μας.
Σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό.
Πηγή: <a href=”http://www.syntages-mageirikhs.gr/” title=”Συνταγες Μαγειρικης”>Συνταγες Μαγειρικης</a>
www.mpatzakidis.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;