Μια πεντανόστιμη συνταγή με λαχταριστό κοτόπουλο μαγειρεμένο σε σάλτσα ντομάτας.
Συστατικά συνταγής
Οδηγίες συνταγής
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 190° C. Σ’ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το σκόρδο με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν (όχι όμως να αρπάξουν).
Προσθέτουμε τις ντομάτες αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα. Τη βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα και τον μισό βασιλικό και ανακατεύουμε.
Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε από πάνω τους τη σάλτσα της ντομάτας. Τα κουνάμε να πάει παντού,προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Το βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;