Κεφτεδάκια με Σάλτσα Κάρυ

25 Ιουνίου 201022:00

keftedakia_karyΚεφτεδάκια με Σάλτσα Κάρυ

 

Υλικά

500 γρ. κιμάς βοδινό
2 κουταλάκια  κάρυ σκόνη
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 – 6 μικρά καρότα τρυφερά
3 – 4 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Βούτυρο και λάδι
Ζωμός βοδινού

Προετοιμασία

Βάζουμε τον κιμά σ’ ένα σκεύος  και προσθέτουμε μια πρέζα κάρυ, αλάτι, πιπέρι, το αυγό χτυπημένο  και τη φρυγανιά.
Ανακατεύουμε  καλά.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε , τα τηγανίζουμε  μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Τα βγάζουμε στην άκρη.
Τσιγαρίζουμε  το κρεμμύδι  το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα καρότα και τα κεφτεδάκια .

Σκεπάζω τα κεφτεδάκια με τον χλιαρό  ζωμό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά.

Διαλύουμε  το υπόλοιπο κάρυ και μια κουταλιά αλεύρι σε λίγο  νερό. Προσθέτουμε στο μείγμα  λίγο – λίγο από το ζωμό του φαγητού μέχρι  και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας  με προσοχή μέχρι δέσει η σάλτσα.

Τα σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ζεστά

Πηγή: <a href=”http://www.syntages-mageirikhs.gr/” title=”Συνταγες Μαγειρικης”>Συνταγες Μαγειρικης</a>

www.mpatsakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr