Το φτιάχνεται όταν οι φράουλες είναι στην εποχή τους και όλο το χρόνο έχετε μια πολύ γρήγορη λύση όταν νιώσετε «υπογλυκαιμία».
ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό φρέσκιες φράουλες
1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη
το χυμό από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνετε τις φράουλες, αφαιρέστε το κοτσάνι τους, τοποθετήστε τις ολόκληρες σε στρώσεις σε μια κατσαρόλα μαζί με όλη τη ζάχαρη, κλείστε το καπάκι και αφήστε όλο το βράδυ να λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν βάλτε ανοικτή την κατσαρόλα στην κουζίνα και βράστε τις φράουλες για 3 λεπτά περίπου. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάστε την με ένα πανί και αφήστε τις να «ξεκουραστούν» για 12 ώρες. Στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας αφαιρέστε τις φράουλες από το σιρόπι και φυλάξτε τις σε ένα μπωλ μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε. Βράστε μόνο του το σιρόπι μερικά λεπτά ώσπου να «δέσει», ρίξτε μέσα τις φράουλες και το χυμό από το λεμόνι και βράστε το γλυκό για άλλα 3-4 λεπτά έως ότου «δέσει».
Για να καταλάβετε αν έχει δέσει το γλυκό κάνετε το εξής πείραμα: ρίξτε μια σταγόνα από το σιρόπι σε ένα πιάτο, αν παραμείνει στρογγυλή έχει δέσει, αν όχι χρειάζεται κι άλλο βράσιμο
Tip:- Το γλυκό ενώ είναι ακόμη ζεστό μεταφέρετέ το σε ζεστά βάζα τα οποία έχετε προηγουμένως ζεματίσει πολύ καλά και κλείστε τα αμέσως.
Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
http://www.yumm.gr/article/19519
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;