Γερμανικό πιλάφι με λουκάνικα

29 Ιουνίου 201022:00

germaniko_pilafi_me_loukanikabigΣτην Γερμανία το σερβίρουν σε μικρά πήλινα μπολ για να διατηρεί περισσότερο την θερμότητά του!

Συστατικά συνταγής

  • 200 γρ. ρύζι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 25. γρ μαργαρίνη
  • 1/2 λίτρο ζωμός κρέατος
  • 100 γρ. λουκάνικα
  • 100 γρ. κοτόπουλο ή άλλο ψητό κρέας
  • 180 γρ. μανιτάρια κονσέρβας
  • 2 αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 1 κ.τ.σ. ντοματοπολτός
  • 150 γρ. βρασμένος αρακάς
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες συνταγής

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν στην μαργαρίνη. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να βράσει σε μέτρια φωτιά για 18′. Κόβουμε το κοτόπουλο και τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Κόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια και τις αναμειγνύουμε με τον πελτέ και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αναμειγνύουμε το ρύζι με το μείγμα αυτό και ζεσταίνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια. Αλατοπιπερώνουμε.

Διάρκεια: 5 λεπτά προετοιμασία & 18 λεπτά μαγείρεμα

www.lovecooking.gr

www.mpatsakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr