Παραδοσιακά Κυπριακά ντολμαδάκια.
Συστατικά συνταγής
Οδηγίες συνταγής
Πλένουμε καλά τα κληματόφυλλα και μετά τα ζεματάμε. Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι μας να κάψει, και βάζουμε μέσα το κρεμμύδι να ξανθύνει. Σ’ ένα μπόλ ανακατεύουμε το ρύζι, την αμυγδαλόψυχα, το μισό χυμό ντομάτας, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι με το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας. ‘Επειτα βάζουμε σε μια επιφάνεια τα κληματόφυλλα με τη γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω και προσθέτουμε στο κέντρο τους μια κουταλιά απο το μείγμα μας. Προσέχουμε να διπλώσουμε πρώτα τα δύο άκρα πρός τα μέσα και έπειτα το κάνουμε ρολλάκι. Βάζουμε τα ντολμαδάκια μας στην κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο με το σημείο ένωσης προς τα κάτω. Τέλος βάζουμε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε απο πάνω μ’ένα ρηχό πιάτο. Ρίχνουμε απο πάνω ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα σε σιγανή φωτιά ώσπου να μαλακώσει το ρύζι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα.
Διάρκεια: 1 ώρα & 20 λεπτά
www.lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;