Μία αρωματική συνταγή από την Ισπανία, με φρούτα που θα κλείσει το γεύμα σας με ονειρικό τρόπο.
Συστατικά συνταγής
Οδηγίες συνταγής
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κρασί με τη φλούδα πορτοκαλιού, τα σύκα και τους χουρμάδες. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τα φρούτα να μαριναριστούν. Στραγγίζουμε τα φρούτα και τη φλούδα πορτοκαλιού και βάζουμε το κρασί μέσα σε ένα σκεύος. Προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη αλλά όχι να βράσει. Ρίχνουμε τη φλούδα πορτοκαλιού, το σαφράν, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε για 15 λεπτά. Σουρώνουμε το σιρόπι και πετάμε τη φλούδα πορτοκαλιού, το σαφράν και την κανέλα. Ρίχνουμε το σιρόπι στο σκεύος και προσθέτουμε τα σύκα. Βράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τους χουρμάδες. Αφήνουμε να ξεκουραστεί το γλυκό μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρουμε το επιδόρπιο κρύο.
www.lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;