Πένες Ριγκάτε με βότκα

11 Ιουλίου 201022:00

rigkateΠένες Ριγκάτε με βότκα (Penne rigate alla vodka)

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
4 μερίδες

Υλικά

50 γρ βούτυρο
1 παχία φέτα ζαμπόν, σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας πουρέ τομάτας
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
5 κουταλιές κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας βότκα
350 γρ Πένες Ριγκάτε
αλάτι και πιπέρι

 

Προετοιμασία

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ζαμπόν, το πουρέ ντομάτας  και το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τσιγαρίζουμε αναδεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου  10 λεπτά.
Προσθέστε την κρέμα και την βότκα και μαγειρέψτε μέχρι η  βότκα να εξατμιστεί.

Βράστες τις πένες με  αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente, σουρόστε  και σερβίρετε στα πίατα. Ρίξτε την σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά και σερβίρετε τις πένες ζεστές.

 Πηγή: <a href=”http://www.syntages-mageirikhs.gr/” title=”Συνταγες Μαγειρικης”>Συνταγες Μαγειρικης</a>

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr