Σολομός πακέτο με σάλτσα μπύρας-τζίντζερ

11 Ιουλίου 201022:00

solomosmpiras1Αυτή η συνταγή είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να σερβίρετε σολομό με Ταϊλανδέζικο αέρα.

Συστατικά συνταγής

  • 4 φύλλα ρυζιού για spring rolls
  • 600 γραμμάρια φιλέτο σολομού κομμένο σε 4 κομμάτια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού soya sauce
  • 8 φύλλα βασιλικού φρέσκου
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ πολτοποιημένο
  • 4 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο + 2 κουταλιές της σούπας για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • ¾ του κουταλιού της σούπας σησαμέλαιο για τη σάλτσα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο τζίντζερ πολτοποιημένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κούπα γάλα καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας soya sauce
  • ½ κούπα Ταϊλανδέζικη μπύρα
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λάιμ
  • 3 κουταλιές της σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος + 1 κουταλιά της σούπας για το γαρνίρισμα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα διαγώνια για τη γαρνιτούρα

 

Οδηγίες συνταγής
Αναμιγνύουμε το σησαμέλαιο με τη soya sauce και αλείφουμε τα φιλέτα. Τρίβουμε τη μία πλευρά του σολομού με το αλεσμένο τζίντζερ. Σε ένα ρηχό σκεύος ζεσταίνουμε νερό και απλώνουμε μία πετσέτα κουζίνας σε επίπεδη και σταθερή επιφάνεια. Βυθίζουμε τα φύλλα ρυζιού στο ζεστό νερό για περίπου 10 δευτερόλεπτα και ακολούθως τα ακουμπάμε στην πετσέτα. Βάζουμε 2 φύλλα βασιλικού στο κέντρο του φύλλου και από πάνω το φιλέτο σολομού με την πλευρά που τρίψαμε το τζίντζερ να μην ακουμπάει στο βασιλικό. Τυλίγουμε το φύλλο καλά γύρω από το σολομό και προσέχουμε να μην ανοίξει. Βάζουμε τα πακέτα του σολομού σε μία πιατέλα με την ένωση να ακουμπά την επιφάνεια του σκεύους, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε ψηλή θερμο κρασία και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τη μπύρα και αφήνουμε βράσει για 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε τη soya sauce, τη ζάχαρη, το χυμό λάιμ και το βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο μέχρι κάψει και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια που είναι για τη γαρνιτούρα. Αφαιρούμε και τοποθετούμε τα πακέτα σολομού με τη ραφή από κάτω. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά το πακέτο από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε βάζοντας σάλτσα στο πιάτο και ακουμπώντας το σολομό πάνω με τη ραφή στην επιφάνεια του πιάτου ώστε να διακρίνονται τα φύλλα του βασιλικού. Γαρνίρουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Διάρκεια: Προετοιμασία 5 λεπτά, μαγείρεμα 15 λεπτά

http://www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr