Ραβανί με ινδοκάρυδο
Υλικά:
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ινδοκάρυδο
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 6 αβγά
- 1 φλυτζάνι τσαγιού βιτάμ
- 3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 φακελάκι μπέϊκιν
Υλικά για το σιρόπι:
- 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 4 φλυτζάνια νερό
- χυμό 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε τα αβγά, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέϊκιν, το ινδοκάρυδο και το γάλα (Σημείωση (από μια τεμπέλα προς τεμπέλες): Εγώ όλα μαζί τα ρίχνω στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάω και το ίδιο καλό αποτέλεσμα βγαίνει).
- Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του.
- Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για ένα 5λεπτο και προς το τέλος του ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια του ραβανί με λίγο έξτρα ινδοκάρυδο.
Μυστικό: Το ραβανί θα πρέπει να είναι κρύο και το σιρόπι ζεστό.
http://greekcook.gr/syntages