Καρπουζόπιτα Μήλου

23 Ιουλίου 201022:00

karpouzopitaΚαρπουζόπιτα Μήλου

Υλικά:

  • αλεύρι,
  • ζάχαρη,
  • 1 κουταλιά κανέλα,
  • η “ψίχα” ενός καρπουζιού λιωμένη και χωρίς τα κουκούτσια (σπάσιμο νέυρων δηλ…),
  • 2-3 κουταλιές μέλι και
  • λίγο σουσάμι

Eκτέλεση:

  • Ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας χυλός ούτε πολύ νερουλός, ούτε όμως και σφιχτός (γι’ αυτό και δεν υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα ζάχαρης και αλευριού που πρέπει να βάλετε- ζάχαρη βάζετε κατά βούληση και αλεύρι ανάλογα με το πόσο νερουλό είναι το καρπούζι που χρησιμοποιείτε).
  • Λαδώνετε ένα ταψί με ελάχιστο λάδι (ίσα που να φαίνεται).
  • Ρίχνετε το μίγμα στο ταψί και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
  • Ψήνετε στους 180 βαθμούς (στην σκάλα “πάνω-κάτω”), σε φούρνο που έχετε προθερμάνει, για περίπου 1 ώρα.
  • Μόλις το βγάλετε απο τον φούρνο του ρίχνετε το μέλι.

http://greekcook.gr/syntages

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr