Καρπουζόπιτα Μήλου
Υλικά:
- αλεύρι,
- ζάχαρη,
- 1 κουταλιά κανέλα,
- η “ψίχα” ενός καρπουζιού λιωμένη και χωρίς τα κουκούτσια (σπάσιμο νέυρων δηλ…),
- 2-3 κουταλιές μέλι και
- λίγο σουσάμι
Eκτέλεση:
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας χυλός ούτε πολύ νερουλός, ούτε όμως και σφιχτός (γι’ αυτό και δεν υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα ζάχαρης και αλευριού που πρέπει να βάλετε- ζάχαρη βάζετε κατά βούληση και αλεύρι ανάλογα με το πόσο νερουλό είναι το καρπούζι που χρησιμοποιείτε).
- Λαδώνετε ένα ταψί με ελάχιστο λάδι (ίσα που να φαίνεται).
- Ρίχνετε το μίγμα στο ταψί και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς (στην σκάλα “πάνω-κάτω”), σε φούρνο που έχετε προθερμάνει, για περίπου 1 ώρα.
- Μόλις το βγάλετε απο τον φούρνο του ρίχνετε το μέλι.
http://greekcook.gr/syntages