Κινέζίκες φτερούγες από κοτόπουλο
Υλικά για 6 – 8 μερίδες
* 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου (χωρίς τις μύτες)
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 1 / 2 κουταλάκι κινέζικα μπαχαρικά
* 3 κουταλιές της σούπας σόγια sauce
* 1 / 2 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
* 3 κουταλιές της σούπας ξύδι (από μήλο ή κρασί)
* 2 κουταλιές της σούπας μέλι
* 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
Προετοιμασία
Βάλτε τις φτερούγες σε ένα πυρέξ και μαρινάρετε χρησιμοποιώντας τα παραπάνω συστατικά για τουλάχιστον μισή ώρα. Βάλτε τις στο φούρνο και καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 1 / 2 ώρα. Γυρίστε τις και ψήστε για άλλη 1 / 2 ώρα. Ελέγξτε αν οι χυμοί έχουν εξατμιστεί και αν η ζάχαρη άρχισε να καραμελώνει και να σκουραίνει. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό (αυτό θα αραιώσει την καραμελωμένη ζάχαρη και θα έχετε μία όμορφη καφέ σάλτσα) – βάλτε το πάλι στο φούρνο ακάλυπτο και ψήστε για άλλα 5 – 10 λεπτά. Ελέγξτε και γυρίστε το κοτόπουλο μέχρι οι χυμοί να εξατμιστούν . Αφήστε το κοτόπουλο με τους χυμούς να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Πηγή:http://www.syntages-mageirikhs.gr/sintages
www.mpatsakidis.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;