Κάστανα μον μπλαν (από την Γαλλική κουζίνα)
Υλικά (για 4 άτομα):
- 2 βανίλιες
- 1 κιλό κάστανα
- 1 κουταλάκι (γλυκού) κοφτό αλάτι
- ½ φλυτζάνι τσαγιού γάλα ζαχαρούχο εβαπορέ (συμπυκνωμένο)
- 1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο (εναλλακτικά, αν ενοχλεί, χρησιμοποιούμε φυτικό)
- 250 γραμμάρια κρέμα σαντιγί
Εκτέλεση:
- Χαράζουμε σταυρωτά τα κάστανα και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει.
- Τα βράζουμε επί πέντε λεπτά, τα καθαρίζουμε ένα-ένα, ώστε να είναι ζεστά (έτσι καθαρίζονται πιο εύκολα).
- Στη συνέχεια τα σιγοβράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε (στη μηχανή του πουρέ ή μπλέντερ κ.λ.π.).
- Προσθέτουμε στον πουρέ το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και τη βανίλια.
- Στιβάζουμε τον πουρέ σε πιατέλα σε σχήμα λοφίσκου και τον σερβίρουμε σε ποτήρια παγωτού ή σαμπάνιας και γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγί και μπισκοτάκια.
http://greekcook.gr/syntages