Αργεντίνικο ρολό κρέατος με λαχανικά
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχαράκι χωρίς κόκαλο (εγώ ζήτησα από τον χασάπη χωρίς λίπος και να είναι μαλακό). Προσοχή: Το κομμάτι να είναι μεγάλο και ζητήστε από το χασάπη να το χτυπήσει για να γίνει επίπεδο.
- 1 φλυτζ. καφέ (του ελληνικού βεβαίως) ξίδι από κόκκινο κρασί 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 500 γρ. σπανάκι
- 3 ελαφρώς βρασμένα καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 καλά βρασμένα αβγά κομμένα σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 2 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μισή κόκκινη πιπεριά καυτερή (προσοχή: μπορείτε να βάλετε και λιγότερη – όχι παραπάνω όμως γιατί θα τρέχετε!)
- 1 κ.γ. αλάτι
- λίγο φυτικό βούτυρο
- 2 κούπες ζωμό βοδινού
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε το κρέας σε ένα βαθύ πιάτο και από πάνω ρίχνουμε το θυμάρι, το ξύδι και το σκόρδο.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για 1 ½ ώρα περίπου.
- Σε επίπεδη επιφάνεια τοποθετούμε το μαριναρισμένο κρέας και πάνω σε αυτό τοποθετούμε το σπανάκι το οποίο έχουμε ψιλοκόψει και από πάνω τοποθετούμε τα καρότα σε σειρές. Ενδιάμεσα στα καρότα τοποθετούμε τις φέτες από τα αβγά. Κατόπιν ρίχνουμε τον μαϊντανό, τα κομματάκια της πιπεριάς και αλατίζουμε.
- Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό, σφίγγουμε με σπάγκο και σε ένα πυρέξ ψήνουμε το κρέας σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει για 20 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.
- Το ψήνετε για 1 ώρα περίπου με σκεπασμένο το πυρέξ, οπωσδήποτε!
- Μετά από 1 ώρα αφαιρείτε το καπάκι και το αφήνετε στο φούρνο για ακόμα 15 λεπτά.
- Κατόπιν, το βγάζετε από το φούρνο, αφαιρείτε τον σπάγκο προσεκτικά και το ραντίζετε με το ζεστό ζωμό βοδινού.
http://greekcook.gr/syntages
www.mpatsakidis.gr